Hvordan ser en tysk husfordelingsboks ud?

,

Hvordan bygges der en elektrisk husfordelingsboks? Hvad skal der tages hensyn til, når man installerer en solcellemodul udenfor? Og hvordan forgår det hele i Tyskland? 16 af CELFs elever kunne gennem interregprojektet RE-BAL finde svar på spørgsmålene, ved at udveksle erfaringer og viden med elever fra det tyske Berufsbildungszentrum Preetz. I fælles grænseoverskridende projekter arbejdede eleverne sammen, for at forstå forskellen på hinandens arbejdsmåder.

“Vi kunne hurtig forstå hinanden. Det foregik dels på engelsk og tysk men også en del med hænder og fødder”, fortæller en tysk elev. Projektet tog også hensyn til forskellige teksniske forudsætninger og lovgivning i begge lande.

“Eleverne voksede meget på mange områder. De udviklede sig intensivt og med stort engagement”, fortæller faglærer Burghardt Hoechst. De interkulturelle kompetencer, som de får gennem udvekslingen, kan de senere bruge på byggepladser i udlandet og ved andre grænseoverskridende byggeprojekter.

Ud over det faglige kunne eleverne opleve Hamborg på en fælles udflugt. Alle glæder sig til at fortsætte samarbejdet. I foråret 2022 er der planlagt et besøg i Nykøbing Falster.